Publisert
22
.
10
2018

Shad fronter internasjonal anti-vold kampanje sammen med kleskjeden Weekday

En kvinne som jobber med en idé.

Vi er stolte av vår gode Forandringshus-ambassadør Shad Hussain! Ikke bare driver han Café B04 og betyr en forskjell for ungdom på Forandringshuset hver uke. Nå er han også blitt en del av nettverket #PeaceForce og står aktivt opp mot vold. Nettverket er et resultat av det gode samarbeidet mellom WEEKDAY og Non-Violence Porject.

«Jeg har mistet så mange gode venner på grunn av vold og kriminalitet. Jeg er villig til å gå langt for å hjelpe andre som står i fare for å havne på skråplanet» sier 19-år gamle Shad Hussain fra Oslo.

Gjennom å delta i samarbeid som Peace Project håper han å kunne inspirere ungdom på en positiv måte. Shad er plukket ut sammen med en gjeng ungdommer fra hele Europa som alle har erfaringer med vold til å fronte WEEKDAYs kleskampanje. Han forteller om oppveksten på Bjølsen og Torshov med både kjærlighet og oppgitthet.

«Miljøet var preget av folk som hadde store problemer med rus og økonomi, og med kriminalitet. Jeg har sett mange fine folk gå til grunne fordi ingen så hvor det gikk og grep inn med forebyggende tiltak, eller fanget dem opp i tide, sier den engasjerte 19-åringen. Selv regner han seg som heldig fordi han på Hersleb videregående skole kom i kontakt med Ungt entreprenørskap og fikk lære viktige ting om å starte eget firma. Der fikk han og tre kompiser – Ahmed Aslam, Ivan Usma og Asad Mehdi ideen til å starte CaféB04, en kafé der ungdom som trengte hjelp kunne komme å få det – enten det bare var noe å snakke med.»