Publisert
20
.
8
2020

Sommercrewet forteller om sine erfaringer

En kvinne som jobber med en idé.

Tanken bak UngdomsCrew er å gi ungdom mulighet til å bygge relevant jobberfaring. Mange unge sliter med å få jobb grunnet lite fritid og manglende jobberfaring. Vi på Forandringshuset ønsker vi å kunne bidra til at ungdom som ønsker å jobbe får muligheten til det, til å bli selvstendige gjennom å tjene egne penger og ikke minst lære å ta ansvar og sammen med andre skape aktivitet som betyr noe for andre. For ungdom uten tidligere jobberfaring er UngdomsCrew på Forandringshuset en gylden mulighet for å bygge CV, få ny kunnskap og er man ekstra heldig så får man også nye venner blant andre ungdommer i teamet eller ungdom som deltar i ulike aktiviteter på Forandringshuset.

Vi spurte 4 av ungdommene som har vært UngdomsCrew i sommer hvordan det har vært.

Omar Hamza (17), Forandringshuset Grønland

Omar Hamza

Hvilke oppgaver har du hatt? Jeg har laget mat, hjulpet til med ulike aktiviteter, vært deltaker på kurs, kastet søppel og ryddet og vært med på Street-art.

Hva vil du trekke frem som den beste opplevelsen i sommer? Det har vært mange, men for eksempel basketball-turneringen, åpent hus, tur til Hovedøya og det at jeg generelt har møtt flere nye ungdommer.

Hvilke erfaringer har du fått av å jobbe som UngdomsCrew i Forandringshuset? Jeg har lært om musikk, grafitti, viktigheten av å finne sin rolle og bli kjent med oppgavene man får og ikke minst samarbeid med de andre i crewet. Det å ta ansvar. Har også lært at det er viktig å informere om aktivitetene i god tid. Vi kunne nok vært tidligere ute.

Hva har du lært som du tror vil hjelpe deg videre?
Erfaringene som jeg nettopp har nevnt. UngdomsCrew er en fin opplevelse. Man lærer mye og ikke minst opplevelser som man får lønn for. Jeg anbefaler alle ungdommer å jobbe som Ungdomscrew.

Pia Kristina Beiermann (21), Forandringshuset Haugesund

Pia Kristina Beiermann

Hvilke oppgaver har du hatt? Jeg har vært deltakende i gjennomførelsen av de ulike aktivitetene og tilbudene som Forandringshuset Haugesund har arrangert i sommer. Det innebærer både en praktisk og en sosial del. Planlegging og forberedelser til leirer og samlinger, samtidig som man er et omgjengelig og trygt medmenneske for alle deltakerne. Vi har blant annet hatt CAMP US - leirer for ulike aldre i samarbeid med Røde Kors, United Sisters Camp, Pride- og Eid-feiring, åpent hus og ulike turneringer.

Hva vil du trekke frem som den beste opplevelsen i sommer? Personlig ble United Sisters campen absolutt et høydepunkt for meg. Å bli bedre kjent med jentene, lære sammen og ikke minst å sammen skape et spennende, gøy og inkluderende miljø - det har virkelig vært en av de fineste opplevelsene jeg har hatt i sommer!

Hvilke erfaringer har du fått av å jobbe som UngdomsCrew i Forandringshuset?Som en del av UngdomsCrewet har jeg fått god mulighet til å tilegne meg erfaring i ungdomsarbeid. Gjennom å forholde meg til ulike mennesker med ulike behov får man en helt ny innsikt for sine medmennesker, uavhengig av en hvilken som helst boks man kan sette hverandre i.

Jeg har fått større forståelse for hvor mye arbeid som ligger bak gjennomføring av ulike prosjekt, både av egne opplevelser, men også av å se hva som allerede er tatt hånd om før vi starter planleggingen. Jeg har fått mulighet til å bli kjent og venn med mange nye, spennende mennesker, både av kollegaer og ungdommer som kommer til huset. I tillegg har jeg fått større innsikt i hvordan ulikt ungdomsarbeid gjennomføres på Haugalandet, og hvilke tiltak som igangsettes for å skape et trygt og åpent miljø..

Hva har du lært som du tror vil hjelpe deg videre? Sammen med alt som er nevnt ovenfor, har jeg fått bekreftelse på hva og hvordan jeg ønsker å jobbe når jeg er ferdig utdannet. Man får helt spesielle bånd av å være i et miljø med så mange ulike kulturer, mennesker og perspektiv. Jeg tar med meg enormt mange gode erfaringer og fine minner fra denne sommeren.

Marveh Arvand, Forandringshuset Drammen

Marveh Arvand

Hvilke oppgaver har du hatt? Oppgavene jeg har hatt er å styre SoMe i tillegg til å være med på fotballsommer (cuper, møter og kvelder) hele sommeren, der jeg hver uke har fikset kampoppsett, laglister osv.

Hva vil du trekke frem som den beste opplevelsen i sommer?
Den beste opplevelsen var hele fotballsommeren for meg. Fellesskapet, stemninga og det og bare å se at så mange ungdommer på et og samme sted koser seg.

Hvilke erfaringer har du fått av å jobbe som UngdomsCrew i Forandringshuset?Tenker det er utrolig bra at ungdommen får så mange tilbud, hvor det ikke kun er fokus på sport, men også på teater, hip hop osv. Slik at man treffer flere ungdommer, fordi folk har ulike interesser. Ikke alle ungdommer har mulighet til slike ting på grunn av bakgrunn, bosted eller økonomi og derfor er det fint at Forandringshuset har slike tilbud.

Hva har du lært som du tror vil hjelpe deg videre?
Det viktigste jeg har lært er at samarbeid er utrolig viktig, slik at man får flere synspunkt/ulike perspektiv på ting. Det gjør at ideene og løsningene blir bedre, fordi da kan man ta de ulike ideene sammen til en idé. Det ender som oftest alltid bra, og man lærer både av seg selv men også andre

Lisa Hansteen (16), Forandringshuset Holmlia

Hvilke oppgaver har du hatt?
Jeg har hatt mange forskjellige oppgaver. Jeg har laget mat, vasket litt, planlagt og gjennomført ulike aktiviteter, vært badevakt og passet på at alle har hatt det fint.

Hva vil du trekke frem som den beste opplevelsen i sommer?
Beste opplevelsen jeg hadde i sommer var hytteturen til Lysern med United Sisters. Det var veldig gøy og koselig å henge med forskjellige jenter i forskjellige aldre. Det var alltid god stemning og vi gjorde mye morsomt. Likte spesielt når alle jentene var sammen på kvelden og sang til TB sanger.

Hvilke erfaringer har du fått av å jobbe som UngdomsCrew i Forandringshuset?
Jeg har lært mye forskjellig somUngdomsCrew på Forandringshuset. Som f.eks. hvor morsomt og slitsomt det er å jobbe med ungdom.

Hva er det viktigste du har lært som UngdomsCrew i Forandringshuset?
Noe som kommer til å hjelpe meg videre er hvor mye planlegging det ligger i aktiviteter og arrangementer, og at alt ikke går som planlagt.

Det har vært kjempegøy å jobbe på Forandringshuset!