Publisert
11
.
9
2020

Powerweek

En kvinne som jobber med en idé.

Forandringshusets egen entreprenørskapsuke ble arrangert for første gang 7.-9. september. I løpet av de 3 dagene var over 100 ungdommer innom på de ulike arrangementene.

Jobbsøkerkurs
Uka startet med opplæring og veiledning i CV- og søknadsskriving. Det å få sin første jobb er ikke så enkelt, særlig som ung uten mye erfaring. Det setter større krav til innsalget i søknaden en sender inn. Dette ønsker vi å ha særlig fokus på og bidra til i Powerhouse.

Tobias Studer Andersson fra Sopra Steria

Inspirasjon til innovasjon
Gjennom uka var det flere interessante bidragsytere innom for å inspirere og motivere de unge. Tobias Studer Andersson og Javad Mustaq fra Sopra Steria snakket om hvordan man kan skalere opp idéen sin og viktigheten av å jobbe målrettet og systematisk for å nå sine mål. Oppfordringen deres var: Ikke vær redd for å mislykkes, våg å prøve og feile, og lær av det!

Iman Shaqura, gründer av Give a Job og senere ulike investorprosjekter, hadde fokus på en ærlig og enkel historie hvor han både bød på seg selv, men også utfordret tilhørerne. Hans budskap var å bruke sin mangfoldige bakgrunn innen kultur og språk som en del av sin erfaring og som et konkurransefortrinn i møte med et prosjekt eller en ny arbeidsgiver.

Søndre Unlimited har i høst åpnet node på Holmlia og Rosa Engebrigtsen inviterte til både idéworkshop og samarbeid. Powerhouse, gjennom Forandringshuset Norge, har en samarbeidsavtale med Unlimited, og sammen har vi en plan om deling av kunnskap og om å arrangere felles eventer og kurs.

Vi fikk også innblikk i en ung entreprenørs egen fortelling. Daniel fortalte om sine erfaringer som klesdesigner i eget foretak. Denne typen inspirasjon vil vi ha mer av i Powerhouse, og vil legge opp til veiledning, kurs, seminarer og inspirasjonstreff på mandager på Forandringshuset Holmlia.

Alt i alt en veldig lærerik og innholdsrik uke for både Powerhouse-team, samarbeidspartnere og ungdommene.

Vi gleder oss allerede til Powerweek 2021!