Publisert
20
.
8
2020

Kurs-sommer på Holmlia

En kvinne som jobber med en idé.

Wow for en sommer! Etter en lang vår med stengte dører på grunn av Covid-a9 så kunne vi endelig åpne opp for aktiviteter igjen. Med innspill og ønsker fra ungdommene selv ble sommerens kurstilbud til.

Fra uke 28 til uke 32 var det ulike kurs med profesjonelle kursholdere med høy faglig kompetanse. Vi kan nevne musikkprodksjon i studio, film- og fotoøving og innføring i lys- og lydteknikk. Utstyr til å kunne gjennomføre kurs er finansiert av blant andre Kirkens Bymisjon, Sopra Steria, Sparebankstiftelsen DNB og Gjensidigestiftelsen.

Sommeren 2020 ble en annerledes sommerferie på mange måter og det var fortsatt restriksjoner i antall deltakere, hvor mange som kunne være i samme rom og bruke det samme utstyret. Dette ble løst med mindre grupper og mer eksklusive tilbud med påmelding, i motsetning til våre åpne møteplasser. Tilbakemeldingene fra ungdommene selv er gode og de er spesielt fornøyd med å oppleve at de ble hørt i sine ønsker og ikke minst for å endelig kunne få lov å delta på aktiviteter og kurs igjen.

Planen er å gjennomføre trinn 2 på flere av kursene fremover for å gi deltakerne mer kompetanse og der det er mulig la de teste ut sine nye ferdigheter i praksis på ulike arrangementer i regi av Forandringshuset. Dette er også en prioritering vi satser på gjennom Powerhouse, fordi vi ønsker å bygge opp noen skills som de får attest og referanser på, og som de senere kan bruke i frivillige og/eller mer profesjonelle sammenhenger.

Håpet er at kursene i Forandringshuset kan være forste steg på veien til betalte oppdrag - og at gjennom solid opplæring i ferdigheter og praksis på Forandringshuset så vil lokalmiljøet leie inn ungdommene for mindre oppdrag, som eksempelvis fotograf eller for å kjøre lyd på lokale arenaer.

Er du eller din organisasjon interessert i å leie en ungdom, ta kontakt med Celestyna på celestyna.hamad@kfuk-kfum.no